BOĞAZİÇİ DOĞALGAZA KAVUŞUYOR

Boğaziçi Belediyesi ile doğalgaz dağıtım firması DERGAZ arasında imzalanan protokol ile belde gelecek ayın sonundan itibaren doğalgaza kavuşacak. Boğaziçi Belediyesi?nde düzenlenen basın toplantısına Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan ile DERGAZ Müdürü Mustafa Doğan, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Başkan ERCAN, yapmış olduğu açıklamada ?Doğal gaz?ın Beldemize kazandırılması noktasında emekleri geçen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat ALBAYRAK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk ÖZLÜ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı (EPDK) Başkanımız Sayın Mustafa YILMAZ, AKSA Doğal gaz Yönetim Kurulu Üyelerine ve bu süreç içerisinde desteklerini esirgemeyen DERGAZ Müdürü Sayın Mustafa DOĞAN?a teşekkür etti.

Geçmişte yol ve suyun medeniyet olduğunu ifade eden Ercan, doğalgazın da değişim ve dönüşümle birlikte medeniyet çarkına dahil olduğuna inandıkları için yatırımı beldeye kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. Geçen yıl yapılan toplantıda lisans bölgesine alındığını anımsatan Ercan, ?DERGAZ şuanda iç hatları yaptı. Hanelere kutularını bırakıyor. Toplantıyla beraber abone başvurusunu DERGAZ şirketi yetkilileri alacak. Bunun da müjdesini yöremize beldemize vatandaşlarımıza vermenin zevkini yaşıyorum.? dedi.

DERGAZ Müdürü Doğan ise Boğaziçi beldesinin doğalgaza kavuşması için karayollarıyla ilgili sorunun aşılmasının ardından beldenin 7 Temmuz?da lisansa dahil olduğunu ifade etti. ?400-450 adet servis kutusu koyacağız? Gelecek ayın sonuna kadar beldeye doğalgaz vermeyi planladıklarını kaydeden Doğan, beldede doğalgaz alt yapısına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Doğan, ?Boğaziçi Beldesinde toplamda 30 kilometreye yakın imalat yapıldı. Sadece beldenin Kuzey cephesinde bir bölümümüz kaldı. Orayı da inşallah önümüzdeki yıla yetiştireceğiz. Servis hattı çalışmalarımız devam ediyor. 162?nin üzerinde binanın kutusu tamamlandı. Toplamda da 400-450 adet servis kutusu koyacağız.? diye konuştu. Abonelikler bugün başladı Abonelikleri bugün itibariyle başlattıklarını dile getiren Doğan, ?Vatandaşlarımız sadece kimlik fotokopisi ile gelerek binasını tanımladığında, abonelik bağlantı bedelini yatırdığında, Kasım ayından itibaren gazı kullanacak. Herkese hayırlı olsun.? şeklinde konuştu.

İlk abone Başkan Ercan oldu Konuşmaların ardından taraflar protokolü imzaladı. DERGAZ?ın Boğaziçi Beldesi?ndeki ilk abonesi Belediye Başkanı İbrahim Ercan oldu.

Yapılan basın toplantısını müteakip Belediye Başkanımız Sayın İbrahim ERCAN, Belediye Meclis Üyelerimiz ve Mahalle Muhtarlarımız; yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle DERGAZ Müdürü Sayın Mustafa DOĞAN?a Belde Halkımız adına anı tabağı hediye ettiler.