EVLENMEK İSTEYEN ÇİFTLERİMİZİN NİKAH İÇİN EVRAK İŞLEMLERİ

EVLENECEK ÇİFTLERİMİZ

1- Eşlerin "Resimli Nüfus Cüzdanları

2- Evlenme Ehliyet Belgesi (Çiftler birlikte Nüfus Md.lüğüne giderek bu Belgeyi alabilirler)

3- Eşlerin, 6 adet ön cepheden çekilmiş vesikalık fotoğrafları (Son altı ay içerisinde çekilmiş olacaktır.

4- Sağlık Raporu İçin;

a)   Akciğer Filmi (Aziziye Mahallesi, Eski SSK Hastanesi Arkasındaki Dispanserde çektirilecektir.)

b)  Kan Tahlili (Eski Garaj karşısında, Çay Mahallesi 642 sk. Toplum Sağlığı Merkezinden alınacaktır.)

Yukarıda yazılı bulunan; Resimli Nüfus Cüzdanı, Evlenme Ehliyet Belgesi, Fotoğraf, Akciğer Filmi, Kan Tahlili ile Belediyemiz Evlendirme Memurluğuna bizzat çiftler birlikte başvurulacaktır.

Belediyemizden alınacak Sağlik Ocağına Sevk yazısı, Kan Tahlili ve Akciğer Filmi ile birlikte Belediyemiz Karşısında bulunan Sağlık Ocağından Sağlık Raporu Alınacaktır. (Çiftler isterlerse Başka bir il veya ilçe sağlık kuruluşlarından da sağlık raporu alabilirler.

Yukarıdaki işlemler sonucunda evlenmelerinde kanuni yönden bir sakınca bulunulmadığı durumda Nikah İşlemleri gerçekleştirilebilecektir.

NİKAH İŞLEMLERİ ÜCRETLERİ

Aile Cüzdanı Ücreti      : 80,00 TL.

Evlenme Dosya Ücreti : 70,00 TL.

Resmi Tatil, Hafta Sonu, Düğün Salonu veya Belediyemiz Binası dışında yapılacak Nikah işlemleri ücretleri için Evlendirme Memurluğumuz ile irtibata geçiniz. Tel.0380 543 46 47 Dahili-132