BELEDİYE KAVŞAĞINDA AKILLI ULAŞIM SİSTEMİ DEVREYE GİRDİ.

Boğaziçi Belediye Kavşağında taşıt ve yaya akımlarını kontrol altına almak ve oluşan tehlikeyi minimuma indirebilmek için başlatmış olduğumuz akıllı ulaşım sistemi bugün itibariyle devreye girdi.

Akıllı Ulaşım Sisteminde ışıklandırmalar araçlar ve yayalar için farklı şekilde devreye girmektedir. Kavşaktan dönüş yapmak ve yan yollardan gelerek karşıya geçmek isteyen araçları asfalt altına monte edilen sensörler algılayarak yeşil ışığın yanması sağlanmakta, yayalar için ise direklere monte edilen butonlara basmak suretiyle yeşil ışığın yanması sağlanmakta böylece karşıya güvenli bir şekilde ulaşılmaktadır.

Belediye Başkanımız İbrahim Ercan, Karayolları sinyalizasyon sistemi yetkilisi Zafer Topçu ile birlikte açılışını yaptığı sinyalizasyon sisteminin yöremize ve transit geçiş yapan tüm sürücülere hayırlı olmasını diledi.

Halkımıza saygılarımızla duyurulur...