BOĞAZİÇİ'NDE DOĞAL GAZ AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI.

BOĞAZİÇİ'NDE DOĞAL GAZ AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI.

BOĞAZİÇİ'NDE DOĞAL GAZ AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI.

Beldemizde kısa süre önce yapımına başlanan doğal gaz çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış olup 13 Kasım 2017 Pazartesi günü itibariyle Belediye Başkanımız Sayın İbrahim ERCAN, DERGAZ Müdürü Sayın Mustafa DOĞAN, Belediye Meclis Üyelerimiz, Mahalle Muhtarlarımız, değerli basın mensuplarımız ve halkımızın katılımıyla gaz arzı yapılmıştır.

Başkan ERCAN, yapmış olduğu konuşmasında "Doğal gaz Beldemizin rüyasıydı, bir rüyayı gerçekleştirdik. 18 Ekim 2016 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Dr.Faruk ÖZLÜ'nün başkanlığında Düzce Milletvekilimiz Fevai ARSLAN, Düzce Milletvekilimiz Ayşe KEŞİR, Düzce Valimiz Sayın Zülkif DAĞLI, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı (EPDK) Başkanımız Sayın Mustafa YILMAZ, AKSA Doğal gaz Yönetim Kurulu Üyeleri ile toplantı yaptık.Bu toplantı ile bölgeye doğal gaz verilmesi noktasında bir irade ortaya çıktı. Daha sonra on gün içerisinde lisans bölgesine alınma kararı çıktı. Bir sene sonra böyle bir noktada bu hizmetin gelmesi noktasında tabiki herkesin emeği var ama öncelikle işletmeci konumunda olan DERGAZ yetkililerine burada bulunan DERGAZ müdürü Mustafa DOĞAN'ın huzurunda çok teşekkürlerimi iletiyorum. Tabi biz inandık ama bu inancı bize veren vatandaşlarımızın Bölge insanımızın en iyi hizmeti almaya hakları vardı. Bu talepleri bizlere ilettiler, biz de taleplerimizi devletimizin üst noktasına, siyasi irademizin temsilcilerine ilettik. Onlarda taleplerimizi geri çevirmeyerek bu hizmeti bu noktaya getirdiler. Şu andaki duygularımı anlatmakta inanın ki zorlanıyorum. Çok mutluyum, kendi insanım, kendi bölgem ve Düzce'm için hayırlı olmasını temenni ediyor, ?Doğal gaz?ın Beldemize kazandırılması noktasında emekleri geçen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat ALBAYRAK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk ÖZLÜ, Düzce AK Parti İl Başkanı Sayın Hikmet KESKİN, Düzce Valimiz Sayın Zülkif DAĞLI, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı (EPDK) Başkanımız Sayın Mustafa YILMAZ, AKSA Doğal gaz Yönetim Kurulu Üyelerine ve bu süreç içerisinde desteklerini esirgemeyen DERGAZ Müdürü Sayın Mustafa DOĞAN?a teşekkürlerimi borç bilerek saygılarımı sunuyorum." dedi.

Daha sonra söz alan DERGAZ Müdürü Mustafa DOĞAN yapmış olduğu konuşmasında; "2004 yılından bu yana Düzce'de doğal gaz faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 7'nci ayda lisansımıza dahil olan ama henüz lisansı şirketimize gelmeden gaz arzını veriyoruz. Burada öncelikle Sayın Bakanımıza, Belediyemize, İl Özel İdaremize ve özellikle Karayollarımıza zorlu bir güzergahı vardı çok teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yarından itibaren ilk abonemiz olan Sayın Başkanımızın gazını açmak üzere tesisat dönüşümlerini yaptıran tüm abonelerimiz gaz arzlarını kullanabilirler. Sadece kuzeyde küçük bir bölgemiz kaldı. Orayı da ay sonuna kadar tamamlayacağız. Bugün itibariyle Boğaziçi Beldesinin gaz arzının %90'nını tamamlamış bulunuyoruz. Gaz arzını biraz sonra yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.Bu süreçte vatandaşlarımıza mağduriyet vermişizdir. Lütfen bu konuda bizleri bağışlayın. Çünkü bir altyapı çalışması yapıyorsunuz. Başkanımız hızlı bir şekilde toparlayacaktır. Hepinize saygılar sunuyorum." dedi.

Ardından yapılan duayı müteakip gaz arzı sağlanmıştır. Doğal gazın tüm beldemize hayırlı olmasını diliyoruz.